fredag 25. desember 2009

1 juledag

God jul alle sammen og tusen hjertelig takk for alle de fine gavene som vi fikk.
Det var helt absurd mange pakker under treet og de aller største var til godgutten Brage.
Han roterte rundt sin egen akse da han ikke visste hvem av lekene han skulle leke med først
(så vi foreldre luket ut endel som han da kan leke med senere i romjulen.)
Julaften ble en lang fin dag for hele familien turbogjeng, vi startet med en deilig frokost og koste oss litt med tv etterpå for å la frokosten synke ned før vi kledde på oss mange lag da vi skulle ut å lage snømann i all den fine snøen. Desverre tok det alt for lang tid å lage snømann så vi startet men en nydelig snølykt som vi skulle tenne da gjestene kom på middag.

Ikke lett å se men der er lykten som Brage og jeg lagde.


Her er vårt julebord, veldig enkelt men med all maten så ble det trangt om plassen

Så var det å komme seg inn for å starte med maten, vi plasserte Brage forann tv'en der han fikk se julekavalkaden både på Svensk og Norsk mens vi foreldre stod på kjøkkenet. Klokken 15.00 ramlet gjestene inn og fikk sitte sammen med Brage og se på julekavalkaden mens de drakk gløgg og spiste pepperkaker.
Så nærmet klokka seg 17.00 og maten kom på bordet. Vi pratet og koste oss ved bordet i over 2 timer mens Brage maste om å få pakke opp gaver.
I år ble det ikke riskrem som dessert, det ble helt feil å lage det på havrefløte det var ingen innertier men som jeg savner det nå i dag. Men jeg skal jo egentlig ikke klage for vi lagde pannacotta istedenfor og det er jo super godt. Litt alternativ juledessert bare. Mens Brage fikk havreis og som dere kan se på bildet under så ELSKER Brage is med masse sjokolade saus.

Is er ikke bare litt godt men VELDIG godt

Så var det pakke tid og så stas det var. Brage løp i skytteltrafikk fra tre til stue bord med presanger og minte alle på at de måtte åpne opp med en gang slik at han kunne få se før han løp for å hente neste gave. Brage syntes det var super stas å gi ut pakkene og ooh et og aah et når gavene kom frem (til stor begeistring for oss voksne) Brage fikk snowracer av oldemor som han har fått prøvd i dag sammen med tante Line, en ny togbane som vi bygde før frokost og en arbeidsbenk som han har banket, saget og skrudd masse i allerede.
Trym fikk masse leker med lyd som er superstas for han men ikke fullt så stas for oss foreldre, så til alle dere skyldige der ute, tusen hjertelig takk hehehehehe
Vi voksne fikk stekepanne, gryte, serveringskåler og masse fine ting til huset.
Jeg må vel si at dette har vært gavegilde utenom dimensjoner, så mange gaver og så mye fint.

I kveld sover Brage hos bestemor slik at vi har tid til å gjøre litt rent og lage mat til tante Nanette skal feire bursdagen sin her hos oss i morgen, da skal vi servere kalkun eller som Glenn sier varmkun. (Så mamma ta med klær og gode sko hvis dere skal ut å leke for her er det masse snø og glatt, jeg vet du sitter der med kaffekoppen din på morran)
Nå er det tid for litt voksen tid da Trym endelig har sovnet, klokka er nå 21.00 og det ble en sen kveld for Trym men slik er det når man ikke sover når man skal på dagen og siste soveøkt var fra 16.00 til 17.00 (da var og ble alt feil for Trym og var i perle humør klokka 19.00)

Så tada blogger mer i morgen eller en annen dag.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts with Thumbnails