søndag 30. mai 2010

Bakovervendt/forovervendt bilstol

Trym er nå så stor (har egentlig vært lenge, men men) at vi må skaffe han 1 nytt sete.
Så hans bursdagsgave skal bli, jepp dere gjettet riktig en ny bilstol
men vi klarer ikke å bestemme oss
Så da er det jo det store spørsmålet om hvilket merke?


Heller mer mot denne enn noen andre
men de er veldig STORE i str & DYRE

Og så er det jo det store samtaleemnet om bakovervendt eller forovervendt.
Ja jeg vet at det er bedre for barnet og sitte så lenge som mulig bakovervendt, men hva gjør man med den personen som skal kjøre bilen???
Når man har 2 barn må man ha 2 seter og det betyr at 1 av de må bak sjåføren selv (det sier jo seg selv) så hva er sikrest for barna???
At ungen sitter bakovervendt mens sjåføren må ratte med tenna eller at ungen sitter forovervendt og sjåføren kan sitte slik man ble opplært på kjøreskolen???
Brage har sitti forovervendt siden han var 20 mnd gammel og han har ikke klagd på det i det hele tatt ;)
Så nå er det Trym sin tur men han slipper ikke like lett unna, han må nok sitte bakovervendt i opptil flere mnd til men han skal da få en ny stol slik at han får plass til stumpen sin, bena er det verre med, de er godt oppover ryggsetet allerede og bedre blir det ikke med en større stol ;)
Så med en ny stol, hvis vi klarer å bestemme oss (har brukt 6 mnd allerede) så kommer han kanskje til å synes at det ikke er så ille å kjøre bil ;)
Så er det noen preferanser der ute, all tips mottas med takk

3 kommentarer:

 1. Vil anbefale deg å lese månedens utgave av F&B, der er det en lang artikkel om bakovervendt/forovervendt=) Fikk også mail fra barnas hus/ reflex i dag, og de har bilstil-kampanje nå! *tilbud* og trygg trafikk skal være der så folk kan spørre!

  Jeg har begge mine bakovervendt enda. Snuppen (snart3) og lillesøs (1,5) Begge har Britax multitech, og det har vi også i bestemors-bil=) Begge har goood plass til beina bakovervendt. (du kan se bilder på bloggen min under etikette: bil)

  Ang djåførens plass til beina, så har vi en unge fremme og en unge bak=) Ikke fordi vi MÅ, men fordi det er enklere=) Dvs at bilstolene står på høyre,og vi sitter på venste. Ergo, ingen har plassmangel til beina=D

  Var det jeg hadde på hjertet. Ganske så trøtt her, så overse eventuelle skriveleifer=P

  SvarSlett
 2. Jeg er veldig opphengt i at de skal sitte bakover så lenge som mulig. At beina sitter bøyd har jo ingenting å si, det gjør de jo på oss også. Men om Brage allerede sitter forovervendt så kan vel bare han sitte bak sjåføren?

  Vil anbefale deg å ta med både gutten og bilen til butikken, så prøver du de forskjellige stolene som kan være aktuelle. Og om man vil kan man faktisk få de i butikken til å feste setet dere kjøper også;) Kan jo ofte være et styr.

  Vi skal til å kjøpe Britax two way elite til Mali nå, samme som Nora har. Det kan snues forover når de blir for store til å sitte bakover og varer helt til 25kg.

  Men en annen ting, vil bare komme med en pitteliten kommentar. Er det mulig å legge inn give-away innleggene dine på en annen måte? Er så kjedelig å få hele listen min over bloggoppdateringer full av give aways. Men så vil jeg jo gjerne fortsette å lese bloggen og være følger:) Dristet meg til å si fra jeg, håper det er greit.

  SvarSlett
 3. Hei Mariann...

  Er nå innom her og titter i ny og ne :o) Koselig og følge bloggen din. Go guttene det! Vi har kjøpt nytt sete til Vanessa. Endte opp med Besafe combi x3 isofix og er kjempefornøyd. Hun sitter godt, høyt, har full oversikt og masser av plass til bena. Bilkjøring ble plutselig litt mer stas! De er ganske dyre men kanskje du finner noe på Finn? Litt trangt for mor i forsetet men barnas sikkerhet først, eller? Bra ikke jeg har noe særlig lange ben heller da...haha! Popper plutselig innom igjen. Lo godt av innlegget om og dele maten med gulvet. Vi gjør det her også gitt :o) Lagt igjen en utfordring til deg på bloggen min hvis du har tid.

  SvarSlett

Related Posts with Thumbnails