onsdag 3. november 2010
Fromasj kake, mmmmmmm
Ser at jeg ikke har lagt ut oppskriften til den herlige fromasj kaken som er egg og melkefri
Her ser dere hvordan kaken ser ut
Ingredienser
1 pk søt kjeks (havrekjeks, digistive ca 400g) (Glenn liker bixit) (vi bruker også litt mer enn 400g)
150 g smeltet margarin
3 pk gele
3 dl go green visp (krem) (står odense erlet i kokeboka, men det finnes ikke lengre)
1 ss sukker'en knivsodd salt
Fremgangsmåte
Kjeksen knuses sammen med smeltet margarin (kanskje du trenger litt extra margarin hvis du bruker mer eller annen kjeks?)
Trykk deigen ut i en form (husk kantene, ellers renner alt ut, det har skjedd nesten hver gang vi har lagd kaken)
Husk rett på serveringsfatet, uten kakebunn formen ;)
2 pk gele kokes med halv mengde vann og avkjøles
Kremen piskes sammen med sukkeret og saltet
Bland gele og krem og hell den forsiktig over kaken
Kok opp den siste pakken med gele, som skal legges som ett lokk
Bruk friske bær under hvis du ønsker det ;)
Ikke hell for fort som jeg gjorde for da sier det svupp så er geleen inni hele kaka og du må ha enda en ny pakke gele som lokk
Avkjøl kaken og server
Lykke til
Her ser dere hvordan kaken ser ut
Ingredienser
1 pk søt kjeks (havrekjeks, digistive ca 400g) (Glenn liker bixit) (vi bruker også litt mer enn 400g)
150 g smeltet margarin
3 pk gele
3 dl go green visp (krem) (står odense erlet i kokeboka, men det finnes ikke lengre)
1 ss sukker'en knivsodd salt
Fremgangsmåte
Kjeksen knuses sammen med smeltet margarin (kanskje du trenger litt extra margarin hvis du bruker mer eller annen kjeks?)
Trykk deigen ut i en form (husk kantene, ellers renner alt ut, det har skjedd nesten hver gang vi har lagd kaken)
Husk rett på serveringsfatet, uten kakebunn formen ;)
2 pk gele kokes med halv mengde vann og avkjøles
Kremen piskes sammen med sukkeret og saltet
Bland gele og krem og hell den forsiktig over kaken
Kok opp den siste pakken med gele, som skal legges som ett lokk
Bruk friske bær under hvis du ønsker det ;)
Ikke hell for fort som jeg gjorde for da sier det svupp så er geleen inni hele kaka og du må ha enda en ny pakke gele som lokk
Avkjøl kaken og server
Lykke til
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Nå er Emilie tilbake i toppform, takk og lov :). Jeg er litt forkjølet og trøttis, men ellers fin :)- Håper dere har en frisk helg i møte også. KLEM
SvarSlettDen kaka så goooood ut! Har du sånn Bake it Easy form fra Porsgrund? Det er kjempekjekt til sånne kaker.
SvarSlettHei Mariann!
SvarSlettBloggen din har fanget vår oppmerksomhet på grunn av kvaliteten av oppskriftene. Vi ville bli glade hvis du ønsker å bli med i Alleoppskrifter.no, slik at vi kunne koble til den.
Alleoppskrifter er en søkemotor som samler de beste norske matlaging nettsteder og blogger fra Internett.
Flere hundre blogger er allerede registrert her og dra nytte av den trafikken vi sender til sine nettsteder.
For å bli med Alleoppskrifter, bare gå til http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen
Ha en fin dag!
Vennlig hilsen,
Elin
Alleoppskrifter.no